ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

«Σάρκα και οστά» παίρνει ξεχασμένη φορολογική διάταξη

Σάρκα και οστά» παίρνει ξεχασμένη φορολογική διάταξη


Ένα «βουνό» από φόρους θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι τον Οκτώβριο, ο οποίος αναδεικνύεται στον πιο βαρύ μήνα φορολογικών υποχρεώσεων.

Μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα πρέπει να καταβάλουν 1,4 δισ. ευρώ σε φόρους, τη στιγμή που η οικονομία στενάζει και ο κόσμος χρωστά… παντού! Και δεν είναι μόνο η ύφεση της τσέπης, αλλά και η ύφεση στα επίσημα οικονομικά του κράτους. Άλλωστε, ο ίδιος ο Χρήστος Σταϊκούρας παραδέχθηκε από το βήμα της Βουλής ότι η οικονομία θα αρχίσει να επιστρέφει στην ανάπτυξη από το β’ τρίμηνο του 2021.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με έναν μισθό, εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν 850.000.000 ευρώ για τη διπλή δόση του ΕΝΦΙΑ (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) και άλλα 530.000.000 ευρώ για την τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος. Με τα μέτρα όχι μόνο να μην περιορίζονται, αλλά να αυξάνονται και να γίνονται ακόμα πιο αυστηρά, η αγορά φαίνεται να γονατίζει μέρα με τη μέρα, παρά τις «ενέσεις ρευστότητας».

Τσουχτερό επιτόκιο

Οι εργαζόμενοι (π.χ. στην εστίαση) χάνουν εισοδήματα και αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, όσες δόσεις κι αν τους προσφέρει το κράτος. Οι περισσότεροι, βέβαια, θα επιλέξουν την πάγια ρύθμιση με τις 24 δόσεις, ωστόσο θα πρέπει να πληρώσουν «τσουχτερό» επιτόκιο, της τάξης του 2,5%, ως «πρόστιμο» για την αποπληρωμή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν πως σε έξι μήνες από τώρα θα πρέπει να βάλουν σε νέα ρύθμιση και τις οφειλές που έχουν αφήσει λόγω Covid-19, χρέη που υπολογίζονται σε 1,5 δισ. ευρώ.

Φυσικά, έως το τέλος του έτους θα πρέπει να πληρώσουν και τις υπόλοιπες δόσεις ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος, αλλά και τις ρυθμίσεις χρεών, συν τα φετινά τέλη κυκλοφορίας.

«Σάρκα και οστά» παίρνει ξεχασμένη φορολογική διάταξη, η οποία δίνει την δυνατότητα στην ΑΑΔΕ να «ράβει» από μόνη της το «κουστούμι» του φόρου


«Σάρκα και οστά» παίρνει ξεχασμένη φορολογική διάταξη, η οποία δίνει την δυνατότητα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να «ράβει» από μόνη της το «κουστούμι» του φόρου στην  περίπτωση που ένας φορολογούμενος δεν υποβάλει εμπρόθεσμα την δήλωση του ή εντοπιστεί να έχει αποκρύψει εισοδήματα από την Εφορία.
Πρόκειται για διάταξη του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών που παραμένει ανενεργή από το 2014, και για κάποιο περίεργο λόγο αναβιώνει μέσα στο δύσκολο περιβάλλον του κορωονοιού, δίνοντας το δικαίωμα στις Εφορίες να εφαρμόσουν το σχέδιο της «κατ΄ εκτίμησης» επιβολής του φόρου.
Το σχέδιο μπορεί να στοχεύει στην φορολογική συμμόρφωση των πολιτών όμως το σοκ που αναμένεται να προκαλέσει στα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις θα είναι πολύ μεγάλο.

Και αυτό γιατί οι «κατ' εκτίμηση» φόροι αναμένεται να είναι πολλαπλάσιοι των οφειλόμενων ποσών» όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές έτσι ώστε να υπάρξει η ανάλογη κινητοποίηση από τους υπόχρεους.

Στα ραντάρ των ΔΟΥ

Έχει διαπιστωθεί ότι χιλιάδες είναι οι φορολογούμενοι και οι νομικές οντότητες που τα τελευταία χρόνια έχουν πιαστεί στα ραντάρ των Δ.Ο.Υ και των Ελεγκτικών Κέντρων να μην έχουν υποβάλει δηλώσεις και μάλιστα για διάφορα φορολογικά αντικείμενα (ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος, κλπ).
Μετά τον προσδιορισμό του φόρου οι υπόχρεοι θα παραλαμβάνουν (με μήνυμα) το νέο εκκαθαριστικό στο προσωπικό λογαριασμό που διαθέτουν στο Taxisnet.
Με αυτό τον τρόπο θα είναι υποχρεωμένοι είτε να υποβάλλουν μέσα σε 10 ημέρες την δήλωση/δηλώσεις που ξέχασαν ώστε να τρέξει η κανονική διαδικασία  εκκαθάρισης είτε να ακολουθήσουν την διαδικασία της ενδικοφανούς προσφυγής (εντός προθεσμίας 30 ημερών).
Παράλληλα η ελεγκτική αρχή μπορεί να ζητήσει από το φορολογούμενο να προσκομίσει δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν στοιχεία που έχει αναγράψει στη φορολογική του δήλωση και τα οποία μειώνουν το τελικό ποσό του φόρου.    
Τα παραπάνω προκύπτουν από διευκρινιστική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ σύμφωνα με την οποία η πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εκδίδεται με βάση στοιχεία που έχουν τυχόν παρασχεθεί από τον φορολογούμενο σε φορολογική δήλωση ή κάθε άλλο στοιχείο που έχει στη διάθεσή της η Φορολογική Διοίκηση.
Σε περίπτωση που από στοιχεία που διαθέτει η Φορολογική Διοίκηση, προκύπτει ότι έχουν αποκτηθεί από φορολογούμενο (φυσικό πρόσωπο) εισοδήματα, ημεδαπής ή αλλοδαπής, αδιακρίτως κατηγορίας και πηγής προέλευσης (ήτοι ενδεικτικά: εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα, εισοδήματα από ακίνητα, μερίσματα, τόκους, δικαιώματα κ.λπ.), που δεν έχουν περιληφθεί σε δήλωσή του, τότε εκδίδεται και κοινοποιείται πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος, με την οποία προσδιορίζεται ο τυχόν οφειλόμενος επιπλέον φόρος και κατά περίπτωση, τα τυχόν ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης
Η διασταύρωση και η χρήση των στοιχείων και πληροφοριών που έχει στη διάθεσή της η Φορολογική Διοίκηση και η έκδοση νέας πράξης διοικητικού προσδιορισμού φόρου, μπορεί να γίνει και αφού ήδη έχει εκδοθεί πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου κατόπιν της υποβολής της φορολογικής δήλωσης

Οι πηγές πληροφοριών και στοιχείων που μπορεί να αξιοποιήσει η ΑΑΔΕ για τον οίκοθεν προσδιορισμού του φόρου είναι μεταξύ άλλων:

-Οι ετήσιες βεβαιώσεις εισοδημάτων που έχουν ληφθεί με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου (βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα
-Οι αποδοχές που έχουν ληφθεί μέσω των μηνιαίων αναλυτικών εγγραφών της ηλεκτρονικής δήλωσης απόδοσης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών
-τραπεζικές καταθέσεις, κινήσεις λογαριασμών, εμβάσματα, αποσβέσεις δανείων, αγορές με πιστωτικές κάρτες, επενδύσεις σε ομόλογα, χαρτοφυλάκια κινητών αξιών κ.α  
-Οι δαπάνες για υγειονομική και ιατρική περίθαλψη σε ιδιωτικές κλινικές
-Οι πληρωμές για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία
-Τα έξοδα για τηλεφωνία, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό κ.α
-Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, θανάτου, ατυχημάτων

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 4-9-2015 ΜΕ ΑΡΙ. ΠΡΩΤ: 6199 , Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 


1.1. Το Υπουργείο Οικονομικών θα αναδομηθεί σε μια υπηρεσία που θα υπηρετεί τη μέσω του φόρου ανταποδοτική διαδικασία της Πολιτείας προς τον πολίτη. 

1.2. Θα καταργηθούν όλοι οι υπάρχοντες φορολογικοί νόμοι γιατί η πολυνομία είναι η οδός της διαφθοράς, διαπλοκής, συναλλαγής όλων των κακόβουλων ενεργειών και καταδυνάστευσης του πολίτη. Ο φορολογικός νόμος του εισοδήματος που θα καθιερωθεί θα έχει τουλάχιστον 10ετή διάρκεια.

1.3. Θα καταργηθούν όλοι οι υπάρχοντες φόροι επί της ακίνητης περιουσίας ώστε ο πολίτης να είναι πραγματικά κυρίαρχος και κύριος της εστίας του και της περιουσίας του. Ο φόρος για αγορά ακίνητης περιουσίας δεν θα είναι πάνω από 3 % και όχι 11 % που επί πολλά χρόνια πληρώνουμε για απλή μεταβίβαση. Για μεταβίβαση σε συγγενή πρώτου βαθμού είναι χωρίς φόρο. 

1.4. Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών η Ελλήνων Πολιτεία θα θέσει νομοθεσία ώστε η αγορά των αυτοκινήτων να γίνεται ατελώς με ένα ποσό ΦΠΑ εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο. 

1.5. Τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα είναι πάνω από 50 € ετησίως γιατί δεν υπάρχει καμία λογική, αυτοκίνητα με τέσσερις ρόδες και με κάλυψη οδοστρώματος περίπου το ίδιο να υπάρχει μια διακύμανση 150 έως 1400 € όπως είναι σήμερα. 

1.6. Τα διόδια καταργούνται γιατί καταστρατηγούν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών εντός του Ελλαδικού χώρου. Με τους σημερινούς παρόχους των Εθνικών Οδών θα διαπραγματευτεί η Πολιτεία. 

1.7. Η φορολογία εισοδήματος θα αρχίζει από της 15.000 € ετησίως. Η μέριμνα της Πολιτείας είναι ότι ο μικρότερος μισθός θα είναι διαμορφωμένος κατά αυτό τον τρόπο ώστε το 50 % του να καλύπτει τις βιοτικές ανάγκες του εργαζόμενου. 

1.8. Η Ελλήνων Πολιτεία θα διανείμει στον άξονα των Ελλάνιων Αξιών κρατική γη στους αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς και μόνο σε αυτούς χωρίς το δικαίωμα μεταπώλησης της. 

1.9. Η Ελλήνων Πολιτεία με απόλυτο σεβασμό στον νεογέννητο Έλληνα με πρόσβαση στην αρμονία και με γνώμονα ότι ήρθε στην Ελλάνια γη θα αποκτά αυτομάτως ένα τμήμα της πολεοδομημένης περιοχής.  σεβασμό προς κάθε Έλληνα Πολίτη και με βάση την ισότητα και όλα τα Ελλάνια Πρωτόκολλα από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει θα αντιμετωπίσει την γυναίκα αναγνωρίζοντας τον τεράστιο ρόλο της όπως ορίζεται στην Κοσμοθέαση μας (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις αισθήσεις και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό). 

1.10.Η γυναίκα αναγνωρίζεται ως αυτοδύναμη, αυτόνομη και ανεξάρτητη μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Φορολογικά αντιμετωπίζεται αυτόνομα κάνοντας προσωπική φορολογική δήλωση και όχι οικογενειακή. Οτιδήποτε αποκτάται εντός του έγγαμου βίου θα διαμοιράζεται σύμφωνα με την νομοθεσία εξαρχής. Για τις μητέρες που ανατρέφουν παιδιά θα υπάρχει πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη από την Πολιτεία. Από την πρώτη μέρα που καθίσταται έγκυος με Ελλάνιο Γόνο, η Πολιτεία αναλαμβάνει πλήρως όλα τα έξοδα εγκυμοσύνης, γέννησης και ανατροφής του. Η Πολιτεία θα αποκαταστήσει όλες τις μητέρες όταν χρειαστεί να μπουν στην παραγωγική διαδικασία για τα χρόνια που έμειναν εκτός αυτής. 

1.11. Είναι υποχρέωση μας να ανατρέψουμε την γενοκτονία που γίνεται σήμερα και να την μετατρέψουμε σε ευγονία. Η αποκατάσταση και η εξασφάλιση των γυναικών μητέρων και των απογόνων μας είναι ιερό καθήκον μας. 

1.12.Μέσω της φορολογικής πολιτικής θα δοθεί ανάπτυξη σε όλους τους επιμέρους παραγωγικούς κλάδους. 

1.13.Η Ναυτιλία δεν θα φορολογείται με μόνη υποχρέωση να είναι η έδρα της εταιρείας στην Ελλάδα. Το προσωπικό και τα πληρώματα να είναι Έλληνες, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι και όλες οι επισκευές των πλωτών μέσων να γίνονται στην Ελλάδα. 

1.14. Στην βιομηχανία η οποία θα καλύπτει τομείς παραγωγής που είναι απαραίτητοι στην Πολιτεία και προκειμένου να γίνει η Ελλάδα αυτάρκης βιομηχανικά, τα πρώτα πέντε χρόνια καθίστανται αφορολόγητα. 

1.15.Η βιοτεχνική παραγωγή προϊόντων καπνού και αλκοολούχων ποτών θα επιβαρύνεται με φόρο μόνο ίσο με την αξία του προϊόντος. Δηλαδή η τελική τιμή πώλησης του είναι 50 % η τιμή πώλησης από τον παραγωγό και το 50 % φόρος προς την πολιτεία. 

ΠΗΓΗ newsbreak.gr


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ 
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6974824649 EMAIL ts.giannis@hotmail.gr  

Ε.ΣΥ ΕΥΔΗΛΟΥ ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 22750 31317



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

 ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:




Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ