ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ..ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΝΕΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...

 


Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, η Πρόεδρος του ΟΔΑΠ Νικολέττα Διβάρη -Βαλάκου, ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνης Γιαννικουρής, η ομότιμη καθηγήτρια του ΕΜΠ Τώνια Μοροπούλου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ.



Για τη μνημειακή ζώνη προτείνεται η μετατροπή ιδιοκτησιών σε καταλύματα υψηλής ποιότητας, χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων (ή καλλιτεχνικά εργαστήρια), σε συνεργασία με διεθνείς και εθνικούς φορείς, καθώς και η αξιοποίηση υφιστάμενων αιθουσών-κτηρίων για τη διοργάνωση συνεδρίων και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το μεσαιωνικό παρελθόν, με στόχο επισκέπτες υψηλού επιπέδου.


Για τη ζώνη κατοικίας προτείνονται κίνητρα για εγκατάσταση νέων κατοίκων και η μετατροπή ιδιοκτησιών σε προορισμό εμπειρίας με επίκεντρο τα boutique ξενοδοχεία, με στόχο νέες οικογένειες, νέους επενδυτές και επισκέπτες που ενδιαφέρονται για βιώσιμες, μικρής κλίμακας ποιοτικές υπηρεσίες.


Για την εμπορική ζώνη, προτείνεται να δοθούν κίνητρα σε σημερινούς και νέους ενοικιαστές των καταστημάτων για αναβάθμιση της ποιότητας και της αισθητικής και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, με την αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών.




Για την εφαρμογή της νέας στρατηγικής προγραμματίζεται η εκπόνηση λεπτομερούς σχεδίου προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας διαχείρισης ΟΔΑΠ στη Ρόδο μέσα στο 2022, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, το οποίο θα τεθεί σε περαιτέρω διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς. Στην επόμενη φάση (2023-2024) σχεδιάζονται πιλοτικές δράσεις, ενώ κατά την περίοδο 2025-2030 το Πρόγραμμα Αξιοποίησης θα τεθεί σε πλήρη υλοποίηση, με βάση και την αξιολόγηση των πιλοτικών δράσεων.

Με βάση την μελέτη, οι άμεσες ενέργειες που προωθούνται, είναι η επικαιροποίηση και η χρήση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος γεωχωρικών δεδομένων με τα τοπογραφικά, τεχνικά, οικονομικά και νομικά στοιχεία των ακινήτων, η διατύπωση πρότασης -σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και τον Δήμο Ρόδου- για ακίνητα που θα παραμείνουν εκτός προγράμματος αξιοποίησης και η δημιουργία τοπικού γραφείου του ΟΔΑΠ στη Ρόδο.







ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ..ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ....











ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6974824649 EMAIL ts.giannis@hotmail.gr







Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ